OD DANKE NI TRAGA NI GLASA VEĆ PET DANA: Teren se raščišćava, a evo šta je juče dron snimio u Banjskom polju! VIDEO
Banjsko polje, Foto: Printscreen/Youtube/ZA MEDIA

5. DAN POTRAGE

OD DANKE NI TRAGA NI GLASA VEĆ PET DANA: Teren se raščišćava, a evo šta je juče dron snimio u Banjskom polju! VIDEO

Evo šta je dron snimio na mestu nestanka Danke (2), u toku raščišćavanja terena

Objavljeno:

Potresan prizor potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora zabeležen je dronom. Kako se na snimku, koji je juče objavio portal ZA Media, može videti, na terenu su se drugi dan zaredom nalazili bageri koji su istovarivali nagomilano smeće iz dvorišta kuće kod koje je poslednji put devojčica viđena.

Juče su se vozila policije i vatrogasaca spasilaca naizmenično smenjivala, jedni su odlazili, a drugi dolazili, a od Danke ni traga. Kao pojačanje su stigla i dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Timove su činili 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Policajci su juče takođe razgovarali i sa meštanima Banjskog Polja, koje su tom prilikom legitimisali i pregledali im kuće.

Jedan od stanovnika Banjskog Polja za ZA mediju je izjavio da se nada da je dete ipak živo, ali se najviše pribojava jedne stvari.

"Najviše se bojim tog kanala jer je dubok 2 metara, tu ide brza voda koja čoveka može da odnese, a ne dete", kaže on.

Podsetimo, potraga sa Dankom Ilić (2) ušla je u peti dan. Ni jučerašnja potraga se nije završila slavno, uprkos višečasovnim naporima svih pripadnika MUP-a.

Danka Ilić poslednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'', devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Danjka Ilić
Danjka Ilićfoto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic

Majka odvedena na mesto nestanka

U petak, 29. marta, četvrtog dana potrage za devojčicomDankom, policija je sa majkom otišla na mesto gde je poslednji put videla devojčicu.

Kako saznajemo, policija je sa majkom zapravo prolazila rekonstrukciju kretanja u danu u kom je devojčica nestala. Majka Ivana Ilić je pokazivala svaki napravljeni korak u utorak, pre nego što je dete naprosto iščezlo iz dvorišta.

Otac prošao poligraf

Miloš Ilić, otac nestale Danke prošao je poligrafsko ispitivanje. Kako Telegraf saznaje, otac juče nije bio pozvan na ispitivanje u policijsku stanicu u Boru, dok majka jeste zbog toga što je ona poslednja bila sa devojčicom pre njenog nestanka.

Majka je inače odbila poligrafsko testiranje.

I juče se radilo na raščišćavanju terena

Bageri su u sredu ceo dan kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće, a ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala Danka Ilić (2) za kojom traga cela Srbija stigla je teška mehanizacija koja je i juče radila na raščišćavanju terena.

Pas Zigi je takođe učestvovao u potrazi.

Pas Zigi u potrazi za Dankom
Pas Zigi u potrazi za Dankomfoto: MUP

Od Danke i dalje ni traga ni glasa

Opremljeni najsavremenijom opremom, na kvadovima sa psima tragačima na desetine spasilaca jedan za drugim uputili su se ka mračnom tunelu koji je lociran u Banjskom Polju kako bi pronašli makar neki trag o nestaloj devojčici Danki Ilić. Hodali su tamnim i hladnim hodnicima, preko 70 sati na terenu, tražili, ali nažalost i dalje ni traga ni glasa od deteta.

Najnoviji snimak MUP-a dokazuje kolika je predanost naše policije i službe za spasavanje da Danku nađu živu i zdravu. Na početku se mogu videti planovi konstruisani do najsitnijeg detalja.

I pored fonemenalne logistike, neumorno prolazeći i pretraživajući, od ranih jutarnjih časova, tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nisu uspeli da pronađu nikakav trag koji bi ukazao na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Bonus video:

05:52

OVO MI IZGLEDA KAO JEDINA ŠANSA ZA MALU DANKU! Igor Jurić za Kurir o jezivim detaljima nestanka: POMENUO PRVE OSUMNJIČENE

(Espreso / Telegraf / Jelena Peranović / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.